Videozáznam z bezpečnostnej kamery okamžite odhalil páchateľa krádeže

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Sereď   |   Mnohí z nás si iste už položili otázku, či sú bezpečnostné kamery schopné aspoň čiastočne zabrániť páchaniu trestnej činnosti v priestoroch nimi monitorovaných. Treba hneď na úvod povedať, že bezpečnostné kamery nie sú všeliekom, no pri vhodnej voľbe typu kamier a  ich premyslenej  inštalácii  (napr. účelný pohľad kamery), môžu slúžiť nielen preventívne, ale aj v oblasti následnej represie. Kamerový záznam v prípade  potreby môže slúžiť ako vodítko pri hľadaní a následnej identifikácii páchateľov ako krádeží, tak násilnej trestnej činnosti.

V Seredi  bezpečnostnými kamerami monitoruje verejné priestranstvo  najmä  Mestská polícia. Nielen tá však využíva bdelé oko techniky pri odhalovaní a dokazovaní protiprávneho konania páchateľov. V rámci projektu  Bezpečné mesto bolo konzultované a následne vlastníkmi bytov aj odbornej firme zadané  realizovanie pokrytia kamerami  priestorov jedného z rekonštruovaných činžiakov. Od realizácie tohto opatrenia uplynul zhruba rok. Za toto obdobie je možné jednoznačne potvrdiť správnosť rozhodnutia sa obyvateľov predmetného činžiaka. Záznamy z kamier boli použité pre orgány činné v trestnom konaní vo viacerých prípadoch. V jednom išlo o úmyselné  znečistenie vchodu  občanom vlastnými výkalmi a v ďalšom o odhalenie krádeže majetku jedného z obyvateľov činžiaka.

Zlodeji sú trpezliví a dostať sa do činžiaka nie je pre nich problémom. Dokazuje to aj videozáznam z bezpečnostnej kamery, ktorý skutočne stojí za povšimnutie. Po okradnutí poškodený okamžite kontaktoval správcu bytovky a spolu s oprávnenou osobou bol videozáznam v priebehu niekoľkých minút odovzdaný  PZ. Hliadka  MP privolaná na miesto udalosti už na videozázname spoznala páchateľa a ten bol v krátkej chvíli zadržaný. Žiaľ obchod s kradnutými vecami funguje veľmi rýchlo, takže ako pozitívne je potrebné hodnotiť aspoň to, že páchateľ trestnej činnosti je za svoje konanie potrestaný.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.