Účastníčkam kurzu sebaobrany odovzdal certifikáty minister vnútra SR Daniel Lipšic

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Od dnešného dňa sa aspoň niektoré ženy budú môcť po Trnave pohybovať s pocitom väčšieho bezpečia. Dôvodom je ukončenie prvého cyklu bezplatného kurzu sebaobrany pre ženy. Organizovali ho profesionáli, príslušníci polície a členovia Ju Jitsu Trnava vo svojom voľnom čase a to od 5. decembra 2011, raz týždenne.  Na tréningoch sa účastníčky kurzu stretávali v telocvični Základnej školy J.Bottu. Sústavným výcvikom profesionálmi,  mali možnosť získať základné zručnosti ako sa nestať  obeťou obťažovania, sexuálneho násilia či odraziť útok pri lúpežnom prepade na ulici.

Na poslednom tréningu nám dámy predviedli naozaj excelentné ukážky získanej zručnosti v simulovaných situáciách napadnutia páchateľom.

Na záver boli  odmenené certifikátom o absolvovaní kurzu, ktorý im odovzdal osobne minister vnútra SR Daniel Lipšic. K úspešnému absolvovaniu kurzu im zablahoželal aj prednosta Obvodného úradu v Trnave Jozef Klokner a tréner – profesionálny policajt  PZ SR  Pavol  Kocán.

Milé dámy, dúfame, že v reálnom živote nebudete musieť sebaobranu nikdy využiť. Zároveň v prípade, že sa stanete obeťou násilného trestného činu už nebudete bezbranné a využijete všetky zručnosti, ktoré Vás policajti naučili.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.