Škôlkari v Seredi jazdili na prenosnom dopravnom ihrisku

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Tomáš Karmažín /  Rodičovské združenie v spolupráci s učiteľkami MŠ Komenského Zuzkou Golejovou a Zuzkou Syslovou (elok.pracovisko na Murgašovej ul.)  usporiadali praktickú dopravnú výchovu na mobilnom dopravnom ihrisku projektu Bezpečné mesto rozloženom  na Tehelnej ulici. Vďaka projektu Bezpečné mesto sa mohli deti materskej školy učiť dopravné predpisy priamo na ihrisku. To prinieslo deťom nielen pohyb ale aj naučiť sa základy dopravnej výchovy. Deti sa učili prirodzenou cestou ako sa majú správať keď sú chodcami, či ako sa správať keď sú na ceste vodičmi. Vzdelávať deti hravou formou je ten najlepší spôsob. V prípade dopravnej výchovy je to ešte dôležitejšie, keďže získané vedomosti ich budú sprevádzať celý život. Počas dvoch hodín sa pani učiteľky deťom venovali a deti usmerňovali pri jazde na bicyklíkoch a kolobežkách.

Poďakovanie patrí nielen pani učiteľkám ale aj rodičom, Zuzke, Martinovi a Janke Juháziovým, ktorí pomáhali ako pri rozkladaní, tak pri skladaní dopravného ihriska a Milanovi Karmažínovi, ktorý zabezpečil prevoz komponentov dopravného ihriska.

 

– – –

Poznámka redakcie:

Záujem o zapožičanie detského mobilného dopravnéhp ihriska z projektu Bezpečné mesto prejavil Tomáš Karmažín. Zapožičané pre deti materskej školy bolo bezplatne.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.