Reflexné vestičky už dnes začali chrániť škôlkárov

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Bezpečné mesto  |  Väčšinou je v súvislosti s bezpečnosťou viacej počuť čo všetko by sa malo spraviť, ako fakty, čo je pre bezpečnosť reálne robené. A to nielen kompetentnými inštitúciami.  Z čistej teórie sa však  „nenajeme“ a preto je lepšie čo najrýchlejšie od teórie prejsť do praxe.

Iba niekoľko dní dozadu boli sponzorom zakúpené reflexné vesty pre deti a personál  Materskej školy, včera boli ďalším sponzorom vesty potlačené logom  BEZPEČNÉ MESTO a dnes už slúžia svojmu účelu. Detičky  Materskej školy  Komenského v  Seredi sme dnes pred obedom zastihli na vychádzke  v meste. Skupinka asi dvadsiatich škôlkárov  vedená dvomi učiteľkami bola  viditeľná  už z ďaleka čo znamená, že účel bol splnený. Detičky sú ľahko identifikovateľné a najmä pri križovaní  ciest   ostatní účastníci cestnej premávky majú možnosť aj v prípade šera či zníženej viditeľnosti okamžite zaregistrovať pohyb skupinky škôlkárov pohybujúcich sa  po komunikácii.

Reflexné vestičky boli  Materskej škôlke venované cez projekt  BEZPEČNÉ MESTO  sponzormi projektu  OMICRON – Monika Majková  (vesty) a ANTEX – Vladimír Antal  (potlač).

Do projektu sa môžu zapojiť ďalšie firmy i jednotlivci. V príprave sú bezpečnostné prvky v meste a to najmä na trasách, ktoré sú denne využívané deťmi na ceste do školy či škôlky. Bližšie informácie vrátane fotodokumentácie spracovávame do ďalšieho materiálu.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.