Prvá 50.- Eurová odmena odovzdaná

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Sereď  |    Iba pred niekoľkými týždňami  sme v uverejnenom článku oznámili  ochotu darcov  niekoľkých 50.- Euroviek  povzbudiť  občanov v upozorňovaní na kriminalitu – vandalstvo a sprayerstvo v meste. Iniciatíva nezostala bez povšimnutia a  „prvá lastovička priletela“.  Najkôr  e-mailom zaslané fotografie a textové podklady týkajúce sa konkrétnych sprayerov – tých, ktorí svojimi čmáranicami poškodzujú majetok iných a následne telefonický kontakt. Podklady zaslané elektronickou poštou sme preposlali na  OO PZ v Seredi, odkiaľ sme dostali odpoveď, že sú relevantnými podkladmi k začatiu vyšetrovania trestného činu poškodzovania cudzej veci sprayovaním.

Slovo sa patrí dodržať a tak sme dnes v popoludňajších hodinách z obálky  uloženej na  MP prevzali  50 Eur a večer sme ich odovzdali mladíkovi, ktorý v e-maili do redakcie  mimo iné napísal:

„Už ma títo ľudia úprimne nasrali,ako všade čarbú a znehodnocujú náš majetok (pamätám si pár rokov dozadu,ako niekto načarbal na kostol anarchiu) a už bolo toho všetkého dosť.“

Sme radi, že najmä mladí ľudia si začínajú uvedomovať zodpovednosť najmä za budúcnosť svoju vlastnú. Uvedomujú si, že mesto v ktorom žijú a žiť chcú si formujú z veľkej časti oni samotní. Veríme, že tento prípad nebude posledný a iba ďalšia prax ukáže, ako sa nastavený systém osvedčí.

O výsledkoch vyšetrovania  budeme čitateľov informovať.

Materiály týkajúce sa predmetnej problematiky publikované na  SOL:

http://www.archiv.seredonline.sk/clanky/dalsie-vytvory-sprayerov-ktorych-odhalenie-moze-niekomu-priniest-odmenu/

http://www.archiv.seredonline.sk/clanky/peniaze-od-sponzora-sa-rozrastli-odmena-caka-na-adresata-viete-kto-sprayovanim-poskodzuje-spolocny-majetok/

http://www.archiv.seredonline.sk/clanky/vyberame-z-redakcnej-posty-umenie-pud-alebo-debilita/

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.