Minimálne 160 prvostupňákov zo ZŠ Komenského sa bude v lete po cestách pohybovať bezpečnejšie

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Sereď  |  Jeden z posledných dní školského roka využili žiaci a žiačky prvého stupňa  (1 až 4 ročník – 8 tried, čo je asi 160 žiakov)   ZŠ  na  Komenského ulici v Seredi na prevenciu z oblasti bezpečnosti na cestách. Sú tu prázdniny a deťom budú oveľa častejšie ako počas roka hroziť úrazy a nebezpečenstvá spojené  práve s dopravou.

Na školskom ihrisku hneď od ranných hodín bolo rozložené prenosné dopravné ihrisko z projektu  „Bezpečné mesto“, na ktorom deti na prinesených bicyklíkoch a kolobežkách  pod odborným dohľadom inštruktora  autoškoly  HÍLEK  odborne deti učil, ako sa majú bezpečne pohybovať po cestných komunikáciách.

Praktickej výuke predchádzala asi hodinová teória  od učiteliek, ktoré s deťmi za pomoci odborného softvéru  prebrali základné pravidlá cestnej premávky a dopravné značky.

Program bol pre deti pripravený v spolupráci s autoškolou HÍLEK a projektom  „Bezpečné mesto“ (MajkoDesignStudio). Ďakujeme za pomoc štyrom  šikovným deviatakom, bez ktorých by rozloženie a zbalenie prenosného dopravného ihriska trvalo podstatne dlhšie.

Odborným inštruktorom pre detičky bol  Ondrej Porubský z autoškoly  HÍLEK.

 

 

Projekt bol finančne podporený Radou vlády Slovenskej republiky pre prevenciu kriminality.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.