Kamery zvyšujú úroveň bezpečnosti v činžiakoch

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Sereď  |   Bezpečné mesto  |   Už to zažil asi každý z nás. Pozeráte sa na típka možno dokonca partiu, ktorý sa akoby bezcielne pohybujú  pri rodinnom dome, okolo činžiaka či po parkovisku plnom odstavených áut. Už ich prítomnosť kdekoľvek kde sa nachádza niečo čo i len trošku cennejšie, neveští nič dobré. Obezerajú sa a evidentne hľadajú, čo by ukradli. A prakticky vždy majú úspech. Nik z nás totiž nedokáže byť 24 hodín denne po celý rok v strehu. Skorej či neskorej urobíme chybu. A tú zlodeji veľmi rýchlo využijú.

V otázke bezpečnosti najmä v bytových domoch sa na šťastie spoliehať dnes už nedá. Presvedčili sa o tom mnohé rodiny, ktoré  po návrate z práce či dovolenky našli vybielený byt, v tom lepšom prípade iba pivnicu s bicyklami či zaváraninami.

Heslo – nedajme zlodejom šancu, by som trošku zreálnil a poopravil do podoby:  skomplikujme zlodejom robotu a zvýšme šancu odhalenia prípadných páchateľov nielen krádeže, ale aj možného lúpežného prepadnutia. A stavme na prevenciu.

Najmä pri rekonštrukciách a zateplovaní činžiakov sa oplatí investovať do budúcnosti nielen po stránke úspory energií, ale aj bezpečnostnej. Za modelový je dnes v našom meste možné považovať novo rekonštruovaný trojvchodový  a osem poschodový činžiak na   Novomestskej ul.  Pri rekonštrukcii boli v činžiaku inštalované vieceré viditeľné i pred zrakmi prípadných votrelcov ukryté kamery, ktoré v súlade s platnou legislatívou monitorujú spoločné priestory.  Najlepšie tento projekt verejnosti vo videu predstaví majiteľ firmy  Andrej Fraňo, ktorá monitorovacie zariadenia do činžiaku inštalovala.

O úspešnosti  kamier sa v ďalšom materiáli pobavíme s domovníkom bytovky.  Totižto, za asi pol roka funkčnosti kamier už z praxe je možné povedať, či išlo o rozhodnutie s ohľadom na bezpečnosť obyvateľov činžiaka rozumné. Tento materiál prinesieme v dohľadnej dobe.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.