Detské dopravné ihrisko sa pomaly vracia do tradičných priestorov

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Sereď |  Iste si najmä staršia generácia spomenie na detské dopravné ihrisko, ktoré pred rokom 1989 bolo vybudované v priestoroch mestského parku. Po revolúcii a odkúpení pozemku bolo toto ihrisko slúžiace na výučbu detí a bezpečnému pohybu na cestách zrušené. Na jeho mieste vyrástla reštaurácia.

V súčasnej dobe je objekt rovnako v súkromných rukách, no terajší prevádzkovteľ Africoly má záujem v maximálne možnej miere prinavrátiť deťom možnosť výuky pravidiel cestnej premávky hravou formou v priestoroch, do ktorých chodili ich rodičia.

Už túto sobotu, teda 16. júna 2018 od 17.00 – 20.00 hod. budú mať možnosť všetky deti vyskúšať si jazdu medzi dopravnými značkami zostavenými z mobilného dopravného ihriska projektu Bezpečné mesto. Podľa slov Ivana Lehockého, ak sa tento krok osvedčí a deti budú mať o túto formu výuky kombinovanej so zábavou záujem, bude v aktivite pokračovať aj počas letných prázdnin a to viacerými podobnými akciami.

Samozrejme aktivita vzhľadom na jej priebeh na voľnom priestranstve si vyžaduje vhodné počasie, preto v prípade dažďa či silného vetra jej uskutočnenie nie je možné, o čom budú záujemcovia informovaní prostredníctvom SOL, ako aj na FB profile Africoly.

Tešíme sa už na najbližšiu sobotu. Vstup na mobilné dopravné ihrisko je pre deti zdarma.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.