Deti potrebujú mať vytvorené podmienky. Výsledok sa nepochybne dostaví.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Dlhoročné skúsenosti v práci s deťmi a to aj napríklad cez náš projekt Bezpečné mesto nám postupne dokazovali, že mnohé deti chodiace už dokonca aj na základné školy sú mimoriadne šikovné a majú záujem o zmysluplné veci aj počas voľného času. Včera v popoludňaších hodinách sme boli prekvapení ešte viac. Do štúdia prišli žiaci prvého stupňa ZŠ J.A.Komenského navštevujúce krúžok Školský časopis Haló tu je Bublina vedený pani učiteľkou Mgr. Janou Martinkovou.

Prvotné obavy z toho, ako deti zabavíme sa rozplynuli v momente, keď sme im ponúkli možnosť postaviť sa pred a za kameru. Netrvalo dlhšie ako päť sekúnd aby si deti podelili úlohy redaktora, respondentov ba dokonca neskutočný záujem bol postaviť sa za kameru a tak bez akýchkoľvek špeciálnych príprav, nasvetľovania scény, kamerových skúšok, či dlhého vysvetľovania, časť technického vybavenia skončila v detských rukách a výsledok na seba nenechal dlho čakať. Totálna improvizácia, nulová tréma a výsledok na prvý krát viac ako perfektný. Už dnes vieme, že sa v štúdiu ešte stretneme a že deti táto forma realizácie mimoriadne zaujala. Môže sa teda škola tešiť na nových redaktorov, ktorí jej aktivity zmapujú a spropagujú čo najlepšie – teda z pohľadu samotného žiaka?

Z niečo viac ako hodinového spoločného popoludnia v štúdiu prinášame 3 videá vyhotovené samotnými deťmi – pozor! : videá neprešli žiadnymi úpravami ani strihom a fotoreportáž z ich tvorby. No povedzte, nie sú tie decká úžasné?

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.