Bratislava Tours 2016 – II. ročník alebo Bratislavou bezpečne

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Dopravno-výchovné podujatie pre rodičov a deti sa konalo 14. mája 2016. Zorganizoval ho Ústredný automotoklub Slovenská republika za účinnej pomoci ďalších organizácií. Súťažilo sa celkom v 4. kategóriách. Víťazi jednotlivých kategórií si odniesli krásne veľké poháre, ale odmenou pre všetkých boli zážitky z príjemne a užitočne strávenej jednej májovej soboty.

Súčasťou súťažného dňa, ale aj významnou aktivitou v rámci prevencie úrazov detí na cestách bolo detského dopravné mobilné ihrisko projektu Bezpečné mesto, ktoré sme do Bratislavy priniesli. Pôvodný úmysel bol rozložiť na vonkajšom priestranstve väčšiu verziu ihriska s 30-timi z 50-tich možných dopravných značiek, no daždivé počasie spôsobilo malú improvizáciu. V čiastočne prestrešených priestoroch reštaurácie sme rozložili zmenšenú verziu mobilného ihriska, ktorá svoju úlohu splnila. Na druhej strane počasie spôsobilo nielen prekážku, ale aj získanie dôkazu, že mobilné dopravné ihrisko nášho projektu má význam a svoje opodstatnenie práve aj pre takéto situácie, ktoré môžu nastať kedykoľvek. Ihrisko dokážeme prispôsobiť viacmenej na akýkoľvek priestor. Podmienkou je rovný podklad, čo znamená kvalitný betón, asfalt alebo dlažbu.

Akcia dopadla výborne, deti ale i dospelí sa nielen bavili, ale čo to aj naučili. Záujem verejnosti nás stále utvrdzuje v presvedčení, že v podobných akciách je potrebné pokračovať a to postupne vo všetkých mestách. Najbližšia veľká akcia je nami pripravovaná opätovne na Bratislavu, kde by sme chceli odprezentovať ihrisko v takmer kompletnej zostave a to na niektorom z hlavných námestí mesta.

O termíne a mieste konania akcie budeme verejnosť informovať nielen na portáli bezpecnemesto.sk ale aj v ostatných médiách.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.