BEZPEČNÉ MESTO – projekt, s ktorým sa budeme stretávať často

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Už pred viacej ako tromi rokmi, sme sa na Komisii verejného poriadku a bezpečnosti pri MsÚ zhodli, že mesto Sereď má z pohľadu bezpečnosti čo doháňať. A to nielen po stránke pocitu bezpečia obyvateľov, teda v oblasti kriminality, krádeží, toľko pretrásanej drogovej problematiky, ale aj bezpečnosti na cestách, detí pri ceste do a zo školy, zabezpečenia majetku občanov či monitoringu verejných priestranstiev kamerovými systémami. Po viacerých úvahách sme sa rozhodli urobiť konkrétne kroky, ktoré budú postupne smerovať k riešeniu viacerých problémov dennodenne trápiacich širokú verejnosť. O postupných krokoch v oblasti bezpečnosti, poriadku, eliminácie nežiadúcich javov s niektorými asociálmi napr. aj v sociálnych bytoch, testoch bezpečnostných prvkov v meste a pod., priebežne čitateľov informujeme aj v článkoch našich novín. Vývoj ukázal, že celé toto dnes už niekoľkoročné úsilie je pre jeho ešte úspešnejšiu aplikáciu do praxe nevyhnutné zosumarizovať do jedného celku – projektu, ktorý môže byť úspešný iba pri jeho postupnej systematickej realizácii s nevyhnutnou podporov každého z nás. A to pri tom najoptimistickejšom pohľade v horizonte najbližších minimálne troch rokov.
Projekt obsahuje priority klasickej bezpečnosti občanov na verejných priestranstvách, bezpečnosti v obydliach občanov a bezpečnosti cestnej premávky. Mimoriadne veľký dôraz je kladený na prevenciu a to vo všetkých menovaných oblastiach. Počíta s aktívnym zapojením obyvateľov mesta, ale aj podnikateľov a samozrejme vedenia mesta spolu s bezpečnostnými zložkami. A práve tu som až nad očakávanie prekvapený – musím povedať pozitívne. K aktívnej podpore projektu sa verejne hlási Krajské riaditeľstvo PZ SR – (e-mailová adresa riaditeľovi KR PZ síce nesie názov bezpečné mesto, no je na externom serveri a od projektu je nezávislá), Mestská polícia a aj niektorí poslanci MsZ. Na projekte dlhodobo spolupracujeme najintenzívnejšie s Ľubomírom Veselickým – predsedom Komisie verejného poriadku a viceprimátorom mesta Petrom Rampaškom. Som rád, že sa do projektu zapájajú i podnikatelia a to najmä tí, ktorých firmy pôsobia v segmente bezpečnosti. Konečne si široké spektrum ľudí uvedomuje, že bezpečnosť vo všetkých sférach života občana musí byť jednou z najdôležitejších priorít nielen kompetentných pracovníkov zainteresovaných inštitúcií, ale každého z nás.

Veríme, že s novo konštituovaným vedením MsÚ a poslaneckým zborom, pocítia obyvatelia ešte intenzívnejšie kladné stránky spojenia síl a prostriedkov smerujúcich k rozumnému cieľu, ktorým bezpečné mesto nepochybne je.

O jednotlivých segmentoch projektu budeme čitateľov informovať priebežne. Najmä čitatelia SOL budú mať možnosť zasúťažiť si ešte pred tohtoročnými Vianočnými sviatkami a mimo iné využiť aj niektorú z výhod, ktoré projekt bude ponúkať. Ďalšie informácie už čoskoro získate na našich stránkach.

Zdieľať článok

Facebook
WhatsApp
Email
Vytlačiť

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.